"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Põhjamaade Pariisist, või siis Veneetsiast (0)
08. detsember 2008

See, et ligi 5000 Põhjamaade turisti peavad Tallinna kõige romantilisemaks ja ka meeleolukamaks linnaks, annab meie enesetundele majanduskriisi aegu kindlasti ühe väikese vitamiinisüsti. Loomulikult jääb õhku küsimus: palju sellest romantikast turistide silmis peagi alles jääb, kui näiteks töötute hordid hakkavad tänavaid ummistama?
Ent kaugemale ja positiivsemalt mõeldes – kas Tallinnal poleks lõpuks ometi aeg otsida endale uus ja korralik tunnuslause. Nii nagu näiteks Stockholm nimetab ennast uhkusega Põhjamaade pealinnaks, võiks ka meie mõelda välja mõne kõlava tunnuslause. Näiteks Põhjamaade Pariis pole ju üldse mitte paha mõte.
Ka Veneetsia on oma romantilisusega eeskuju, ent Põhjamaade Veneetsiaks olemine eeldaks muidugi linna tõelist avamist merele.
Hea tunnuslause võimaldaks linnal end aktiivsemalt just väljaspool Eestit turustada, mis omakorda aitaks raskel ajal ka rohkem turiste siia tuua.
Jah, Tallinnal on muidugi üks lauseke olemas: “Tallinn – linn, mis ei saa kunagi valmis”. Ent see loosung sisaldab eitust ning sinna juurde peab turistidele rääkima pika loo Ülemiste vanakesest. Hea tunnuslause peab aga olema terviklik ja ütlema kõik olulise. Ta peab kõrvus kohe helisema ning helisema jäämagi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.