"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Uuel aastal ühissõidukite ­tunnipiletite hinnad langevad (0)
08. detsember 2008

Tuleval aastal Tallinn ühistranspordi piletihindu ei tõsta, samuti ilmub müügile eri liiki tunnipileteid, mille keskmine hind langeb 37 protsendi võrra.

Tuleval aastal Tallinn ühistranspordi piletihindu ei tõsta, samuti ilmub müügile eri liiki tunnipileteid, mille keskmine hind langeb 37 protsendi võrra.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on tänastes majandussurutise tingimustes  ühistranspordi piletihindade tõstmisest loobumine ja osade piletiliikide hindade alandamine ning uute soodushindadega piletiliikide kehtestamine kindel märk sellest, et Tallinn hoolib oma inimestest. “Tunnipiletite hindade alandamise eesmärgiks on nende müüki suurendada sõitjate arvelt, kes siiani talonge kasutasid,” selgitas Mutli. “Müügile tuleb eri liiki tunnipiletid ja soodustunnipiletid, mille hindu langetatakse keskmiselt 37 protsendi võrra.” Mutli sõnul peaks see otsus suurendama pealinna ühistranspordi kasutajate arvu.
Lisanduvad 1 ja 2 tunni sooduspiletid ning 1 tunni sooduspiletite raamat (10 piletit). Lõpetatakse 2 tunni piletite raamatute müük ja langetatakse tunnipiletite hindu – 1 tunni pileti hind langeb 18 kroonilt 15 kroonile, 2 tunni pileti vastavad hinnad on 24 ja 20 krooni, 1 tunni piletite raamatu vastavad hinnad 160 ja 120 krooni (1 pileti arvestuses 16 ja 12 krooni). Perioodikaartidest lõpetatakse 30 päeva ekspresskaardi, 90 päeva sooduskaardi ja 30 päeva soodusekspresskaardi müük tingituna nende väikesest käibest. ID-piletite osas hinnamuutusi ei ole.
“Siinkohal tuletan meelde, et kuigi ühistransport on aja jooksul muutunud üha kallimaks, ei toeta Vabariigi Valitsus Tallinna ühistransporti mingilgi moel,” lisas Mutli.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.