"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Valmis Rahvarinde juubeli­kogumik (0)
08. detsember 2008

Äsja tuli trükist Rahvarinde 20. juubeliaasta väljaanne “Rahvarinne 1988 (Kakskümmend aastat hiljem)”, mis sisaldab hindamatuid materjale nendest pöördelistest aegadest.

Äsja tuli trükist Rahvarinde 20. juubeliaasta väljaanne “Rahvarinne 1988 (Kakskümmend aastat hiljem)”, mis sisaldab hindamatuid materjale nendest pöördelistest aegadest.

Väljaanne sisaldab põhjaliku kronoloogilise ülevaate sündmustest ning rikkalikult fotomaterjali sellest ajajärgust. Rohkem kui 300leheküljelise kogumiku teljeks on Edgar Savisaare viis poliitilist ettekannet Rahvarinde viielt kongressilt ning ühiskonnategelaste – Rein Ruutsoo, Kadri Simsoni, Aadu Musta, Erik Tergi, Küllo Arjaka, Rein Veidemanni, Ester Šangi – vastavad kommentaarid.
Toompea lossi Valges saalis peetud esitlusel osales president Arnold Rüütel ja arvukalt omaaegseid Rahvarinde juhtliikmeid, poliitikuid ja ajakirjanikke.
Ürituse avanud Riigikogu esimees Ene Ergma ütles, et 20 aastat tagasi oli Eestis mitmeid erinevaid liikumisi ja kõigi nende taga seisis rahvas. “Rahvarinde liikumine viis Eesti riigi moodustamiseni ja me olime kõik tohutult õnnelikud, kuidas seda kõike ka tagantjärele ei meenutata,” ütles Ergma.
Sõnavõttudega esinesid raamatu toimetajad, kelle seast sotsioloog Rein Ruutsoo avaldas kahetsust, et Eesti Vabariigi juubeliaasta kontekstis on 1988. aasta roll jäänud tänamatult varju.
Esitluskõnede lõpul võttis sõna Edgar Savisaar. “Rahvarinne oli omal ajal suurimpeeriumi lõhkumise mootoriks. Meie eeskujud olid Kesk-Euroopa, Solidarnost, omakorda läksid nende ideed meie kaudu Venemaale ja laiali üle endise Nõukogude Liidu territooriumi,” ütles Rahvarinde looja ja juht. “Me täitsime oma kohust – saame alati loota vaid iseendale, sest keegi teine meile vabadust ei too.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.