"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Algklassid õpivad ­lemmikloomi hoidma (0)
15. detsember 2008

Linn koostöös Eesti Looduskaitse Seltsiga peab õpilastele 530 loengut, et vähendada tänavale sattuvate loomade hulka.
Linna hanke võitnud loomakaitsjad korraldavad igas Tallinna koolis loengud, mis räägivad kõigest lemmiklooma pidamisega seonduvast. Loomakaitse Liidu juhatuse liikme Evelin Valtini sõnul rõhutatakse loengutes, et loom tähendab vastutust. “Soovime vähendada sagedast olukorda, kus lastele võetakse loomad mängimiseks, ja kui lemmik on suureks kasvanud, visatakse ta tänavale,” ütles Valtin. “Lastega on tulemuslikum rääkida, tihti on just lapsed need, kes peres loomi tahavad.”
Loengut toimuvad detsembrist maini 1.– 4. klassideni neli korda kõigis paralleelides.
Septembris peeti lemmiklooma kuu raames juba 24 loengut. Valtini kinnitusel oli huvi suur. “Meid kutsuti koolidesse uuesti loenguid andma ja küsiti, kas me ka teistele klassidele teeme,” lausus Valtin.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.