"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maailmast: Inimjõul töötav valgustus Barcelonas (0)
15. detsember 2008

Barcelonas tähistatakse jõule keskkonnasõbralikult. Linna püstitati kuus hiiglaslikku terasest kuusepuud. Teraspuud näevad välja nagu kuusepuud ikka, aga kannavad endas sõnumit energia kokkuhoiust. Puud on peaaegu 12 meetri kõrgused ja 5 meetrit laiad ning on kaunistatud loodussõbralike tuledega. Neli “kuuske” on valgustatud päikeseenergia abil ja on silmarõõmuks 24 tundi. Ülejäänud kaks puud saavad oma valgustuse inimenergiast. Nimelt on elektriküünlad ühendatud jalgratastega, millega inimesed kuuse ümber sõita saavad ja mis siis energiat toodavad. Need kaks puud on valgustatud ainult esmaspäevast kuni neljapäevani kell 18.00–20.30.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.