"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Uudised 100 aasta tagant: Paks jää lõhkus elektritraadid (0)
15. detsember 2008

Mõne nädala tagune lumetorm on veel kõigil meeles. Ka 100 aastat tagasi ei olnud olukord parem. “Viimane maru on mere peal palju kahju sünnitanud. Nagu kuulda, on Tallinna lähedal olevate saarte pealt telefoni teel teada antud, et ujuv majakalaev “Rewelstein”, mis umbes 20 merepenikoormat meie sadamast eemal on, kangeste maru all kannatanud. Õige iseäralikku pilti pakuvad meile sadama põhja- ja idapoolsed bolwergid. Nad on üleni jäätanud. Bolwergi peal käies tuleb ette, nagu oleksid sa kusagil põhjamaa jäemägede vahel. Majad, aidad, treppid, elektritraadid – kõik on paksu jääga kaetud. Mitu elektriwalgustuse traati on maha langenud, aga mitte tuulest, vaid jää raskusest, mis kõrgelepritsiwad laened sünnitanud on. Sadam on juba kaunis palju jääga kaetud,” kirjutas ajaleht Wirulane 16. detsembril 1908. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.