"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Maarja-Liis Arujärv: Murranguline aasta (0)
22. detsember 2008

Kõik me peaksime neid eesseisvaid jõule eriliselt hindama, sest mine tea, milline saab olema järgmine aasta. Hoidkem oma lähedasi ja otsigem ehk üles ka võib-olla mõned vanemad, kiire elutempo tõttu “unustatud” sõbrad. Sest mine tea, ehk vajavad ka nemad praegusel ajaperioodil senisest rohkem toetust. Võib-olla on keegi neist kaotanud töö. Võib-olla on kellelgi neist lihtsalt ärakuulamist vaja.
Kui vaadata tagasi möödunud aastale, siis see on olnud kindlasti eriline, sest mitmed müüdid on kummutatud. Ja seda mitte Eestis, vaid ka kogu maailmas. Bushi ülemvõim sai murtud ning meil on lootust veidigi rohelisema ja sotsiaalsema USA ja seega kogu maailma tekkeks.
Samas – majanduskriis on paljastanud jõhkralt, et globaalne finantsmaailm ägab sisemises agoonias. Üha enamad riigid räägivad vajadusest kogu senine rahandussüsteem sisuliselt ümber korraldada, luues selle üle suurem avalikkuse kontroll.
Samuti on eestlastele kohale jõudmas tõde, et turu ülemvõim kõigis küsimustes pole parim lahendus. Paljude riigi või omavalitsuse ülesannete pidurdamatu üleandmine erasektorile ei ole toonud ega too alati kaasa parimaid tulemusi. Olgu selleks kas või puhastusfirmade jaoks ootamatult saabuv lumetorm või meie sisuliselt erastatud ja Eesti majandusest raha välja pumpav pensionisüsteem.
Loodetavasti murduvad meid aastaid kammitsas hoidnud müüdid järgmisel aastal lõplikult. Ja tähtsaimaks saab see, mis on ühe riigi tegelik eesmärk. Ei – mitte euro. Ei, mitte vabadussamba püstitamine ja isamaaline paatos.
Vaid heaolu. Ja seda kõigile.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.