"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
NÄDALA KULTUURISÜNDMUS: ­350aastane jõulurahu! (0)
22. detsember 2008

24. detsembri kell 12.00 kuulutab linnapea Tallinna Raekoja aknalt taas välja jõulurahu, mille traditsioon on Tallinnas juba enam kui 350 aastat vana. Jõulurahu tava kuulub kuninganna Kristiina (Rootsi kuninganna 1632–1654) aega ehk Eesti, Soome ja Rootsi õigusriikluse ühisaega. Jõulurahu väljakuulutamisega tahtis nooruke Rootsi kuninganna Kristiina näidata välja oma vastumeelsust vägivalla ja sõja suhtes. Jõulurahu väljakuulutamise eel ja järel mängib meeleolukat jõulumuusikat ansambel Silver Brass. Jõulurahu kestab terves riigis kanutipäevani 13. jaanuaril.

24. detsembri kell 12.00 kuulutab linnapea Tallinna Raekoja aknalt taas välja jõulurahu, mille traditsioon on Tallinnas juba enam kui 350 aastat vana.
Jõulurahu tava kuulub kuninganna Kristiina (Rootsi kuninganna 1632–1654) aega ehk Eesti, Soome ja Rootsi õigusriikluse ühisaega. Jõulurahu väljakuulutamisega tahtis nooruke Rootsi kuninganna Kristiina näidata välja oma vastumeelsust vägivalla ja sõja suhtes.
Jõulurahu väljakuulutamise eel ja järel mängib meeleolukat jõulumuusikat ansambel Silver Brass. Jõulurahu kestab terves riigis kanutipäevani 13. jaanuaril.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.