"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Nädala mõtted (0)
22. detsember 2008

SENINE MAJANDUSPOLIITIKA MUDEL ON LÄBI
“Eestis näib majanduspoliitiline debatt võimatu, sest me oleme ebakompetentsed, ennast täis ja ebatolerantsed. Mõelge kas või sellele, kuidas reageeriti veel pool aastat tagasi Eesti edus kahtlejate mõtteavaldustele /-/”
Majandusteadlane Rainer Kattel arutleb poliitilise eliidi võimetuse üle analüüsida Eesti majandussüsteemi vigu, Eesti Päevaleht, 15. detsember

ERASTATUD PENSIONISÜSTEEM

“Eestis on pensionisüsteem juba aastate eest /-/ osaliselt erastatud. /-/ Võib üsna kindlalt väita: teine sammas lükkab hoogu juurde Eesti marginaliseerumisele. Kuskilt ei paista lootust, et teise sambasse kogunenud vahendid aitaksid kaasa meie riigi majanduslikule renessansile.”
Majandusdoktorant Mart Jesse räägib, et meie pensioniraha investeeritakse peamiselt välisriikide majandusse, Eesti Päevaleht, 16. detsember

HARIDUS KUI ROSOLJE

“Matemaatikat õpetatakse kui kokaraamatut. Laps vaatab ülesannet ja ütleb – see on rosolje retsept, see on kana ahjus, aga ta ei suuda analüüsida, kuidas seda ülesannet tegelikult lahendada, milleks mingit tehet tehakse.”
e-Õppe Arenduskeskuse juhataja Ene Tammeoru sõnul on suure hariduse reformimise tuhina käigus unustatud ära laps. Postimees, 17. detsember

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.