"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Linnapea purustas senise valitsemisrekordi (0)
12. jaanuar 2009

Jaanuari algusest tõusis Edgar Sa­vi­saar Tallinna linna kõige kauem ametis püsinud linnapeaks, möödudes varasemast rekordiomanikust Jaak Tammest.
Jätkaval linnapeal täitus neli aastat ja seitse kuud ametiaega. Talle järgnevad Jaak Tamm (neli ja pool aastat) ja Hardo Aasmäe (kaks aastat ja kuu). Lühim staaž linnapeana – 14 päeva – kuulub Priit Vilbale.
Linnapea ametisse asumisel on kõige noorem olnud Jüri Ratas, kellest sai linnajuht 27-aastaselt. Uuel iseseisvusajal on linnapäid olnud ametis kümme.
Kõige nooremalt ehk 24-aastaselt on linnavalitsuse liikmeks saanud Jüri Ratas ja Olga Sõtnik. Neeme Jõgil  oli liikmeks saamisel vanust 26 aastat. Kõige soliidsemas eas on linnavalitsuse liikmeks saanud Kalju Leppik (vanust  viiendat korda liikmeks saamisel 67 aastat), Merike Martinson (vanus teistkordselt  liikmeks saamisel  66 aastat) ja Jaan Moks (vanus liikmeks saamisel 63 aastat).
Linnapeana või linnavalitsuse liikmena on Tallinnas sel ajavahemikul töötanud kokku 90 inimest kellest 15 jätkab tänaseni linna teenistuses (sh seitse linnavalitsuse liikmena).
14 inimest on olnud vähemalt kolme eri linnavalitsuse liikmed. Olev Kallas on rajoonivalitsuse esimehena ja linnaosavanemana kuulunud kuue linnavalitsuse koosseisu, Toomas Sepp elamunõuniku ja linnasekretärina samuti kuue.
Vladimir Panov linnaosavanemana ja abilinnapeana on olnud viie linnavalitsuse, Kalju Leppik abilinnapeana, linnaosavanemana ja nõunikuna samuti viie, Kaia Jäppinen abilinnapeana nelja ning Kalev Kallo  ehitusnõuniku ja abilinnapeana ka nelja linnavalitsuse liige.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.