"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
NÄDALA KULTUURISÜNDMUS: DRAAMABALLETT «SURMATANTS» (0)
12. jaanuar 2009
Draamaballett «Surmatants

9. jaanuaril esietendus Vene Teatris draamaballett «Surmatants», milles astub üles ka Eesti esibaleriin Kaie Kõrb. Mai Murdmaa lavastatud balletis on Kõrbil täita peaosa – üks kahest abikaasast. Naise ja mehe päevi täidavad lõputud omavahelised võitlused perekondlikus põrgus. Endise ballettmeistri ja endise baleriini elektrit täis dialoogid vahetuvad tantsudega. Taustaks videokaadrid kangelanna kunagi tantsitud ballettidest. Oma meeleolu lisab asjaolu, et lavastuse tegevus toimub poksiringis. Abikaasade lahingus puuduvad igasugused reeglid. Paljut, mis abikaasade omavahelistes suhetes toimub, ei saa seletada sõnadega, vaid seda tuleb tunda, seetõttu saabki etenduses tekstist tants ja tantsust jällegi tekst.

9. jaanuaril esietendus Vene Teatris draamaballett «Surmatants», milles astub üles ka Eesti esibaleriin Kaie Kõrb.
Mai Murdmaa lavastatud balletis on Kõrbil täita peaosa – üks kahest abikaasast. Naise ja mehe päevi täidavad lõputud omavahelised võitlused perekondlikus põrgus. Endise ballettmeistri ja endise baleriini elektrit täis dialoogid vahetuvad tantsudega. Taustaks videokaadrid kangelanna kunagi tantsitud ballettidest. Oma meeleolu lisab asjaolu, et lavastuse tegevus toimub poksiringis. Abikaasade lahingus puuduvad igasugused reeglid. Paljut, mis abikaasade omavahelistes suhetes toimub, ei saa seletada sõnadega, vaid seda tuleb tunda, seetõttu saabki etenduses tekstist tants ja tantsust jällegi tekst.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.