"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Sotsioloog Iris Pettai: Otsigem teid üksteise abistamiseks! (0)
12. jaanuar 2009

 «Valitsus on ju kogu aeg püüdnud majanduse olukorda ignoreerida, kriisiprogrammi pole olemas. Minu arvates on kaotatud väga palju aega. Ma arvan, et meid ootavad ees suured ebameeldivused, kui koguneb kriitiline mass inimesi, kes osutuvad olevat  väljapääsmatus olukorras ega suuda sellest iseseisvalt välja rabeleda.
Milline oleks kriitiline mass? Arvan, et 20% – see on juba väga paha. Eesti jaoks on ka 10% töötuid suur arv.
Probleemile tuleb läheneda kompleksselt. Mida suudavad teha koolid, polikliinikud, ettevõtted, linnaosad, hotellid… Näiteks Gruusias võeti otsekohe kasutusele kriisivastased meetmed, kohvikute ja restoranide omanikud leidsid võimaluse toita nälgijaid kindlatel aegadel tasuta. Korraldati reide jalanõude ja riiete kogumiseks.
Linna sõitsid ümbruskonna talunikud, kes olid valmis abivajajatele odavalt oma toodangut müüma. Meil on ju samuti pool turgu täis kolm korda kallimaid vahendajate müüdavaid kaupu!
Selles mõttes sisendab Tallinna linnavalitsuse tegutsemine mulle rohkem optimismi kui Eesti valitsuse käitumine. Juba nüüd on suurendatud supiköökide finantseerimist, töötutele pakutakse teenimisvõimalusi jne.
Kriis on meie ühine probleem. Me peame olema solidaarsed. Aitama neid, kes on hätta sattunud, mitte jätma inimest üksinda lootusetusesse.»

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.