"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Lasnamäe elanike protest (0)
19. jaanuar 2009

105 Lasnamäe linnaosa elanikku saatis õiguskantsler Indrek Tederile  avaliku kirja nõudmisega, et nende hääl Tallinna linnavolikogu valimistel oleks kaalult võrdne linna teistes piirkondades elavate inimeste häältega.
Avaldusele alla kirjutanud, kellest enamik on eesti rahvusest, pole rahul Riigikogu otsusega kohalike omavalitsuste valimiskorralduse muutmise kohta, ega ole nõus sellega, et neile ei laiene Eesti  põhiseaduses lubatud iga valija hääle võrdsuse põhimõte.
Avalikus pöördumises kirjutatakse muu hulgas: «Valides oma elukohaks Lasnamäe linnaosa, ei ole ma valinud neli korda väiksemat osalust Tallinna linna arengus kaasarääkimises ja probleemidele lahenduse otsimises. Ma maksan makse, täidan kodanikekohuseid ja austan seadusi sarnaselt Pirita, Kesklinna ja teiste Tallinna linna piirkondade elanikele. Minu kui linnakodaniku võimalus linna juhtimist mõjutada on minu hääl kohalike omavalitsuste valimisel. Ma pean Eesti Vabariigi põhiseaduse vastaseks, et minu hääl on kordi väiksem kui kaaslinlase hääl naaberlinnaosas.»
Seoses pöördumisega ütles linnapea Edgar Savisaar: «Tallinna linnavalitsus tahab lasnamäelasi toetada. Minule on tähelepanuväärne, et 90% allakirjutanutest on eesti rahvusest Tallinna elanikud.»
Savisaar andis teada, et linnavalitsus kavatseb pöörduda riigikohtu poole taotlusega kuulutada vastuvõetud seadusemuudatused põhiseaduse vastasteks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.