"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Supiköökidest saab toitu vähemalt aprillini (0)
19. jaanuar 2009

Tallinn planeerib sotsiaalhooleosakondade kaudu jagada supitalonge vähemalt 1. aprillini, et abivajajatel oleks võimalus vähemalt kord päevas sooja sööki saada.

«Seoses majanduslanguse, süveneva tööpuuduse ja toimetulekuraskustesse sattunud inimeste arvu märgatava kasvuga on vajadus tasuta supiköögi järele aktuaalne,» ütles abilinnapea Merike Martinson. Alates advendiajast kuni 7. jaanuarini oli raskustesse sattunud inimestel võimalik saada   Tallinnas iga päev sooja suppi. Söömas käis 180-250 inimest päevas, paraku oli nende hulgas ka heategevusliku aktsiooni kuritarvitajaid. «Tahame talongisüsteemiga tagada, et suppi saavad need, kes tõesti abi vajavad,» ütles Martinson.  
Tallinnas tegutsevad supiköögid Punase Risti (Eha 8) ja Päästearmee (Laevastiku 1a) juures, esimene töötab tööpäevadel kella 10-10.30 ja annab suppi kaasa, teine jagab suppi kohapeal esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel kella 12-15. Linn kavatseb rahastada toitlustamist jätkuvalt seitsmel päeval nädalas, tagades töökulud ja toidu maksumuse.
Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametis on ettevalmistamisel rahastamistaotlus linna reservfondist.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.