"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Takso­kontroll alustas tööd (0)
19. jaanuar 2009

Linnapolitseis hakkas tööle eraldi taksokontrolli üksus, mis esimese paari päevaga tutvus rohkem kui 150 taksojuhi tööga.

12. jaanuarist alustas 19 linnapolitseinikku pealinna taksode kontrollimist. Kontrollitakse sõiduki- ja teenindajakaardi olemasolu, plomme ja printeri korrasolekut. Veel peab taksojuhil olema ette näidata taksomeetri kohandamise tunnistus ja väljavõte töölepingust. Hinnakiri peab olema nii armatuurlaual kui ka parempoolse tagaukse klaasi taga või väljaspool.
Kokku sai kolme päevaga trahvi kümmekond taksojuhti, kel puudusid dokumendid või ei vastanud hinnakiri nõuetele. Kontrollimise käigus ei esinenud mingeid vahejuhtmeid. Trahvisumma suurus sõltub rikkumisest, maksimaalselt võib see ulatuda 12 000 kroonini. Nii suure trahvi saab taksojuht, kellel pole kohandamistunnistust, mis tähendab, et taksomeeter ja printer on kohandamata ja taksoteenust osutada ei tohi.
Ka teenindajakaardi või taksojuhi koolituse tõendi puudumine toob kaela suure trahvi.
Kordistajat, millega kroone nö juurde keritakse, pole taksodest leitud.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.