"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Tallinn taas maailma seitsme arukama kogukonna seas (0)
26. jaanuar 2009

Tallinn jõudis juba kolmandat korda maailma seitsme kõige intelligentsema kogukonna sekka.

Lisaks Tallinnale kuuluvad tänavu intelligentsemate kogukondade hulka Stockholm (Rootsi), Bristol (USA), Eindhoven (Holland), Issy-les-Moulineaux (Prantsusmaa) ning Fredericton ja Moncton (mõlemad Kanada).
Seitsme intelligentsema sekka valitud linnad ja regioonid on oma majandusliku arengu poolest 21. sajandi musternäited. Sel aastal kandideeris üle 400 kogukonna kogu maailmast.
Linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinna järjekordne nimetamine maailma seitsme intelligentsema linna hulka meile kõigile ja ka riigile väga suur tunnustus. Tallinna valimist põhjendatakse kõrgelt arenenud e-süsteemidega, muuhulgas on leidnud äramärkimist Euroopa kõige kõrgetasemelisem ID-kaardi süsteem, Tallinna Tehnoloogiapark, ligi 700 avalikku internetipunkti ja edukad e-riigi programmid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.