"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Uudiseid maailmast (0)
26. jaanuar 2009

London pakub toetusi
Londoni linnapea võttis ette kampaania julgustamaks vanemaid londonlasi küsima toetusi, mis neile on ette nähtud.
Paljud pensionärid võiksid saada nädalas 50 naela lisaraha toetustest, mida ligi kolmandik neist välja ei võta. Kampaania «Tea oma õigusi» on ajastatud külmale aastaajale. Linnapea Boris Johnsoni sõnul on igati õige, kui vanemad kodanikud küsivad toetust, vähendamaks muret selle pärast, kuidas oma kodu soojana hoida. «Paljud vanemad inimesed on oma elutööga toetused välja teeninud, kuid ei kasuta neid,» nentis linnapea. «Mõned arvavad, et kuna neil on oma maja või olemas säästud, siis pole nad õigustatud toetusi saama, kuid see pole nii.»

Helsingi toidab linde
Helsingi on ka sel talvel alustanud linnas elavate veelindude toitmist, mida korraldatakse alati siis, kui rannaäärne vesi ära jäätub.
Lindudele pannakse toitu vähemalt kaks korda nädalas, kõva pakasega ka tihemini. Toidulauad on ehitatud nii, et linnutoit ei reostaks ümbruskonda ega langeks rottide saagiks.

Moskva ohutumaks
 Eelmisel aastal oli Moskva tiheda liiklusega tänavatel 12,8 % vähem õnnetusi kui aasta varem.
Õnnetuste arv on langenud viiel viimasel aastal. Mullu oli Moskvas
12 500 autoõnnetust, milles hukkus 2246 inimest ja rohkem kui 15 000 sai vigastada. Liikluses hukkus eelmisel aastal 21% vähem inimesi kui 2007. aastal, vigastatuid oli 14% vähem. Linna liikluspolitsei juht Sergei Sergejev hoiatas siiski, et juhtide distsipliin jätab ikka veel soovida.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.