"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Soojuse hind langes kümnendiku võrra (0)
02. veebruar 2009

Jaanuarist langetas Tallinna Küte sooja hinda.

Konkurentsiameti raudtee- ja energiateenistuse juhataja Külli Haabi sõnul on uus müüdav soojuse piirhind 931,29 krooni megavatt-tunni kohta ilma käibemaksuta ehk 9% varasemast madalam.

26. jaanuaril konkurentsiameti kooskõlastatud soojuse hinnamuutus tuleb kütuse hinnamuutusest ehk siis Eesti Gaasilt ostetava maagaasi ja Iru Elektrijaamalt sisse ostetava soojuse hindade langusest, kommenteeris Tallinna Kütte turundusosakonna juhataja Olga Petrova. «Vastavalt konkurentsiameti otsusele hakkab soojuse uus hind kehtima alates 1.jaanuarist 2009. See tähendab, et jaanuaris tarbitud soojuse eest esitatakse klientidele arved juba uue hinna järgi.»

Soojuse hind kooskõlastatakse valemi järgi, kus peamisteks komponentideks on sisseostetava soojuse ja maagaasi hind. Valemi komponentide muutmisel muutub ka hind. Kütusehindade tänase langustendentsi ja dollari senise vahetuskursi jätkudes peaks kaugküttesoojus odavnema Tallinnas ka veebruaris, lausus Petrova.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.