"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
6 küsimust (0)
16. veebruar 2009
Gerd Kanter

Gerd Kanter, sportlane

Milline näeb välja teie päev?

Päevakava on mul suhteliselt rangelt paigas. Üks tüüpiline päev näeb välja nii, et hommikul kaks tundi trenni, siis tuleb lõunasöök ja väike uinak, kella kuuest teine trenn, siis massaaž ja õhtusöök.

Kas ajagraafik on range?

Mul on tihti see mure, et kipun hiljaks jääma. Samas ei treeni ma üksi, vaid mul on alati treeningukaaslane või massöör kaasas. Pean kokkulepetest kinni pidama, see natuke distsiplineerib. Pean ka jälgima, et ma väga hilja koju ei jõuaks, sest naine ju ootab.

Kas peate jälgima mida sööte?

Minu spordialal kaalukategooriaid ei ole, nii et kehakaalu ma jälgima ei pea. Süüa võin kõike, kuid pean vaatama, et saaksin vajalikud ained ja vitamiinid kätte. Eelistan muidugi liharoogi, kui taldrikul pole liha, pole see minu jaoks toit.

Kas tallinlane on spordilembene?

Mida aasta edasi, seda rohkem tuleb harrastussportlasi juurde. Mõnel päeval nädalas on tervise­sportlasi eriti palju. Näiteks esmaspäeva õhtuti on Tallinna spordihallis nii palju inimesi, et kõigile ei jagu kapivõtmeid ja saal on puupüsti täis. Ju siis tahavad inimesed nädalavahetusega kogutud kalorid ruttu maha saada. Aga loomulikult võiks treenijaid rohkem olla.

Millised inimesed käivad trennis?

On neid, kes näiteks ülikooli ajal spordiga tegelenud, kuid vahepeal treeningud katki jäänud. Nemad teevad siis asju, mida on kunagi õppinud. Paljud endised kergejõustiklased teevad innuga harjutusi, mida ka noorest peast tegid. Samas leidub neidki, kes tahavad midagi uut proovida.

Kuidas käituvad tervise­sportlased teid spordisaalis nähes?

Jõusaalis käib huvitavaid inimesi eri elualadelt, kellega on mõnus rääkida. Mis sest, et ma tihti ei teagi, kellega räägin.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.