"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Hääleta valitsemiskulude kokkuhoiu poolt! (0)
16. veebruar 2009

• HOIAME KOKKU: Tallinna haldusreform säästab raha, toob teenused inimestele lähemale ja viib poliitika linnaosadest kaugemale. Tallinlastel on võimalik kolme päeva jooksul anda oma hääl Tallinna haldusreformi toetuseks, mis aitaks raskel ajal hoida kokku raha muu hulgas sotsiaalvaldkonnale. «Peame täna säästma otsustavalt valitsemiskulusid,» põhjendab linnavolikogu esimees Toomas Vitsut Tallinna haldusreformi hädavajalikkust. Uuendused linnaosade tegevuse juhtimisel aitaksid seda kindlasti teha. Kokkuhoid võib ulatuda kuni 6%-ni. Osa vabanevast rahast saaks suunata sotsiaalsfääri.

 

Haldusreformi teine muutus on see, et linnaosasid ei juhi enam poliitikud, kelle ametiaeg kattub otseselt valimisperioodiga, vaid ametnikud. «See aitab kindlasti vähendada linnaosade juhtimise politiseeritust,» märkis Vitsut. Muudatusega kaob ka seni linnaosavanematele kehtinud soodsam tagatiste režiim.

Ent eesmärk pole üksnes tuua asjaajamise võimalused ja teenused inimestele lähemale. Senise kaheksa linnaosa kui inimeste teeninduspunkti asemel hakkab tööle kümme inimeste teeninduskeskust.

Linnaosade halduskogud jäävad edaspidigi tegutsema, need nimetatakse ümber nõukodadeks – uus nimi peegeldab palju täpsemalt nende töö sisu.

Haldusreform võimaldab Tallinnal alustada liitumisläbirääkimisi linna ümbritsevate omavalitsustega, saavutamaks niiviisi parem teenuste planeerimine.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.