"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Keskaegsed ametnikujoonistused raamatus (0)
16. veebruar 2009

 Vastilmunud raamat «Linnaametnik joonistab» sisaldab sulejoonistusi Tallinna rae keskaegsetest arveraamatutest, raamatu koostas linnaarhiivi teadur Juhan Kreem.
Käsikirjade servadele ei ole sirgeldanud mitte ainult suured kirjanikud või igavlevad tudengid, vaid ka linnaametnikud. Tallinna rae keskaegsetesse  arveraamatutesse joonistatud umbes 400 mitmesugust tekstiga seotud pilti moodustavad omaette põneva terviku. Osa pilte on abistanud arveraamatu pidajat kulude kokkuarvutamisel otsingusüsteemina, osa sündinud pigem hetkeemotsiooni ajel, kui kirjutaja on registreerinud arveraamatusse näiteks torni tuulelipu kuldamise. Raamat on eesti ja inglise keeles, selle on kujundanud ja küljendanud Mae Kivilo ja Karmen Haiba. 
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.