"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Kesklinnas tulevikus vähem raske­veokeid (0)
16. veebruar 2009

1. juunist 2010 keelatakse tõenäoliselt Tallinna kesklinna tasulise parkimisala piires rohkem kui 15 tonni kaaluvate raskeveokite liiklus, piirang ei puuduta ühistransporti. Piirangu kehtestamine on ette nähtud kolmapäevasel linnavalitsuse istungil esimese lugemise läbinud eelnõus.
Vanalinnas kehtestatakse eelnõu kohaselt liikluse piirang veokitele, mille registrimass ületab seitse tonni. Erand tehakse jäätmeveokitele, millel registrimass võib olla kuni 12 tonni.
Eelnõu kohaselt määratakse raskeveokitele lubatud marsruudid sadamast Peterburi mnt, Tartu mnt,  Viljandi mnt ja Pärnu mnt suunal. Paldiski mnt suunal otsivad linna liiklusspetsialistid võimalusi Põhja-Tallinna magistraaltänavate kasutamise vähendamiseks.
«Raskeveokite liikumispiirangute kehtestamisega kesklinnas tagatakse teekatete pikem eluiga ja liiklusummikute ning õhusaaste vähenemine,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.