"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Palusalu raidportree avatakse 1. märtsil (0)
16. veebruar 2009

Tallinn andis 300 000 krooni, et katta MTÜ Eesti Spordiselts Kalevi poolt skulptor Indrek Kirsilt tellitud Kristjan Palusalu raidportree valmistamise kulusid.
Skulptuur hakkab asuma Kalevi spordihalli ja Juhkentali tänava vahelisel alal, kuhu tulevikus tahetakse rajada spordisangarite park. Legendaarse maadleja raidportree avatakse pidulikult Palusalu 101. sünnipäeval 10. märtsil.
Kristjan Palusalu võitis 1936. aastal Berliini olümpiamängudel kaks kuldmedalit. Eesti rahvuskangelane ja spordiajaloo suurkuju on tänaseni ainus sportlane, kes võitnud samadel olümpiamängudel raskekaalus nii kreeka-rooma kui ka vabamaadluses.
Linn toetab skulptuuri soetamisel, kuju paigaldamise ja hooldamisega seotud kulud kannab ESS Kalev.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.