"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Uus pärimisseadus nõuab kiiremat otsust (0)
16. veebruar 2009

Uus pärimisseadus toob kaasa ohu, et kui inimene ei anna õigel ajal teada pärandist loobumisest, saab ta kaela rohkem võlgu kui vara.
Aasta algusest kehtima hakanud seadus asendas senise vastuvõtusüsteemi loobumissüsteemiga. See tähendab, et pärand läheb kolme kuu möödudes üle pärijale, kui too ei ole väljendanud oma loobumissoovi. Pärimine tähendab ka pärija kohustuste endale saamist ning lõppkokkuvõttes võivad võlad olla suuremad kui varad.
Jurist Lauri Vitsuti sõnul on väga tähtis vaadata, mis pärandiga tegelikult kaasa tuleb. «SMS- ja kiirlaenud kuuluvad loomulikult pärandaja surma korral pärandivara hulka,» ütles Vitsut. «Võib küll vaielda intresside, viiviste ja leppetrahvide üle, nende üle tulebki vaielda, ent laen tuleb tagasi maksta.»
Enne, kui pärija pärandi vastu võtab, on tal õigus nõuda pärandi ülevaadet – nii õiguste kui ka kohustuste osas. Notar teeb päringud registritesse ja pankadesse, laekunud andmete põhjal saab pärija otsustada, kas võtta pärand vastu või mitte.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.