"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Woorimehe jämedus (0)
16. veebruar 2009

Saja aasta taguse taksojuhi ehk voorimehe käsi ei pruukinud hästi käia, kui ta prokuröri vedas ja sel ajal mõned vandesõnad kuuldavale tõi.

 

«Sõiduwoorimees Jakob Morus oli Tallinna rahukogu ees 13. weebruaril jämedate sõnade pärast wastust andmas. Tallinna ringkonnakohtu esimehe abi Spiro ja ringkonnakohtu prokuror Ruban sõitsiwad woorimehega ringkonnakohtu hoonest Narwa maanteele nr 44. Woorimees oli sõidu ajal joobnud olnud, kuna ta rahamaksu ajal sõitjaid «mattidega» Wene keeles sõimama hakanud ja neid «kuradiks» nimetanud.

Politsei tegi juhtumise üle protokolli, ja rahukohtunik määras Jakob Morusele 20 rubla trahwi ehk maksujõuetusel seitse päewa aresti. Morus Kaebas selle otsuse peale rahukoguse edasi.

Tunnistajad – ringkonnakohtu esimehe abi Spiro ja ringkonnakohtu prokuror Ruban – tõendasiwad süüdistust. Kaebealune seletas, et sõitjad temale 5 kop. Määratud taksist wähem on andnud ja selle tõttu tüli on tõusnud. Rahukogu kinnitas rahukohtuniku otsuse.»

Nii kirjutas ajaleht Wirulane 17. veebruaril 1909. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.