"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Edgar Savisaar on vabariigi aastapäeval Brüsselis (0)
23. veebruar 2009

24. veebruaril peab Tallinna esindus Brüsselis oma kümnendat aastapäeva, sünnipäeval esineb kõnega ka linnapea Edgar Savisaar.
Lisaks Tallinna tutvustavate ürituste korraldamisele on esindusel täita oluline poliitiline missioon. «Tallinn on Euroopa Liidu Balti mere strateegia aruteludel rõhutanud piiriüleste e-teenuste ning Balti mere ühise inforuumi süvendamise vajadust,» ütles linnapea Edgar Savisaar. «Oleme kuulnud palju õiget juttu Balti mere piirkonna energiasaarekestest ja energiajulgeolekust. Samal ajal Euroopa ja Balti mere regiooni tasemel räägime me aga selgelt liiga vähe informatsiooni-saarekestest ja inforuumi julgeolekust. Ometi on selge, et ilma ühise inforuumita pole kaasaegses meediaühiskonnas tegelikult olemas Balti mere piirkonda ega ole võimalik selle piirkondlik areng. Loodetavasti jõuavad need ideed ka meie regiooni arenguks olulisse lõppdokumenti – Euroopa Liidu Balti mere strateegiasse, mille kinnitab Euroopa Liidu Ülemkogu tänavu sügisel.»
President Toomas Hendrik Ilves korraldab tänavu aastapäevavastuvõtu esimest korda Eesti idapoolseima maakonna Ida-Virumaa keskuses Jõhvis. Tallinn aga  tähistab Eesti riigi sünnipäeva esmakordselt Lääne-Euroopa südames, Euroopa Liidu pealinnas Brüsselis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.