"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Eesti Äikesevaatlejate Võrk otsib uusi vaatlejaid (0)
23. veebruar 2009

Juba neljandat aastat tegutsev Eesti Äikesevaatlejate Võrk otsib uusi huvilisi äikesevaatlusi teostama. Äikesevaatlustega võivad liituda kõik huvilised sõltumata vanusest, tegevusalast ja elukohast (linn või maapiirkond).

 

 

Vaatluste läbiviimine ei eelda erialaste teadmiste ega mõõteriistade olemasolu, oluline on vaid huvi ja valmisolek äikese esinemise korral seda jälgida. Kõige olulisemateks vaatlusteks on äikese esinemiskuupäevade ja kellaaegade määramine. Selleks pole vaja muid instrumente kui vaid tavalist kella. Samuti saavad äikesevaatlejad kaasa aidata info kogumisele ohtlike äikesenähtuste ja nende tekitatud kahjustuste kohta oma kodupiirkonnas. Kõik registreerunud vaatlejad saavad aprilli algul tasuta vaatlusjuhendi ning vaatluslehed.

Huvilistel palutakse endast teada anda kuni 25. märtsini tavakirjaga aadressil Sven-Erik Enno, Tartu Ülikooli geograafia osakond, Vanemuise 46-326, Tartu, 51014, või e-mailiga aadressil seenno@ut.ee Kirjas märkida kindlasti ära oma nimi ja täpne postiaadress. Rohkem infot äikesevaatlejate võrgu kohta koos kokkuvõtetega eelmiste aastate vaatlustest on saadaval internetis aadressil http://web.zone.ee/funnelcloud/eav.htm

Möödunud aastal tegutses Eestis 73 äikesevaatlejat, kes teostasid kokku üle tuhande vaatluse. Harjumaal tegutses 12 vaatlejat, kes saatsid kokku 161 vaatlust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.