"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Naudi tasuta head muusikat: politseiorkester, Bonzo ja kammerkoor (0)
23. veebruar 2009
Bonzo peab vabariigi aastapäeval koos politseiorkestriga esinemist suureks auks.

Vabariigi aastapäeva puhul saab Mustpeade majas kuulata kaht tasuta kontserti, mis peaks huvi pakkuma ka nõudlikumale muusikasõbrale.

 

 

Mustpeade maja juhi Juta Tanieli sõnul on tegemist traditsiooniliste kontsertidega, mida on samal ajal korraldatud ligi kümme aastat. «Kontsertidega pakub linn inimestele tasuta võimaluse Mustpeade majas väärikalt vabariigi aastapäeva tähistada,» lausus Taniel. «Need üritused on aasta-aastalt üha populaarsemad, uusi külastajaid tuleb pidevalt jurde. Paraad toimub sel aastal mujal, seda vaatama minna ei saa, lehtedest võib lugeda masendavaid uudiseid. Meie aga pakume aastapäeva puhul midagi positiivset, uhket ja pidulikku.»

Kell 12 astub Mustpeade majas üles Bonzo koos politseiorkestriga. Laulja Bonzo ehk Andrus Albrecht ütles, et kuulata saab nii tema enda loomingut kui ka isamaalisi laule. «Laulda eesti rahva laule nagu «Eesti lipp» või «Ta lendab mesipuu poole» on puhas rõõm,» kinnitas Bonzo. «Need on ju laulud, mis ka laulupidudel esitamisele tulevad.»

Bonzo sõnul on tal esimest korda võimalus esineda koos nii suure orkestriga. «See on mulle nagu austusavaldus,» nentis laulja. «Proovid on seni hästi läinud. Oma lood tunduvad orkestri esituses kõlavat eriti uhkelt, seni olen neid vaid ise laulnud või siis väikese koosseisuga. Minule on see oluline samm muusikuteel.»

Kell 14 saab kuulata Tallinna kammerkoori. Koorivanem Hedi Reiteli sõnul on esinemisvõimalus olulisel päeval Tallinna ühes kõige parema akustikaga kammersaalis suur au. «Iga-aastane esinemine Mustpeade majas on meie koorile kindlasti väljakutse, sest neil kontsertidel on kindel kuulajaskond,» rääkis dirigent. «Püüame lisaks Eesti koorimuusika klassikale pakkuda midagi uuemat ja põnevamat ka nõudlikumale muusikasõbrale.»

Eesti muusikast tuleb esitamisele popurrii Raimond Valgre lauludest ning Olav Ehala laul «Põlev puu», välismaa autoreid esindab Jaakko Mäntyjärvi pala Shakespeare‘i tekstidele loodud tsüklist, Morten Lauridseni ja Rene Clauseni koorilaulud ja ka Johannes Brahmsi «Õhtuserenaad».

«Jääb vaid loota, et see tore kontserditraditsioon püsib sama kaua kui Eesti riik, ja et eesti keeles kõlav koorilaul jääb alati meie ühiste tähtpäevade lahutamatuks osaks,» ütles Reitel.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.