"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Peatoimetaja veerg: Vastandumise vastu (0)
23. veebruar 2009
Maarja-Liis Arujärv

Kas teate, et 95% linlastest pole viimase aasta jooksul kordagi oma jalga linnaosavalitsusse tõstnud? Ja et vaid 3% teab oma halduskogu esimehe nime? Isegi oma linnaosa vanema nime ei oska nimetada 66%. Kommentaarid on siinkohal vast liigsed…

Haldusreformi saatus on otsustatud. Tallinlased järgisid terve mõistuse häält, valides mitte vastandumise, vaid kokkuhoiu tee. Mitte linnaosade vahele rangete piiride tõmbamise, vaid ühtehoidmise idee.
Ajal, kui ka mitmed arvamusliidrid räägivad solidaarsuse vajalikkusest, oli natuke kurb kuulda, et osa inimestest peab siiski piire väga armsaks. Justkui teeks eristumine või meie elukoha asukoht ühed inimesed teistest kuidagi paremaks.

Tallinn valis ka tee, mille on juba valinud näiteks Riia ja Helsingi. Linnaosavalitsused peavad saama tõelisteks teenindusüksusteks, mitte vaid poliitikute mängumaaks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.