"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Energiakeskuses näeb taevatähti (0)
02. märts 2009

Energiakeskuses (Põhja pst 29) avati Eestis ainulaadne kuppelplanetaarium Põhjatäht.

Planetaarium koosneb kahest suure võimsusega projektorist ja kompuutrist, mille abil saab tutvust teha tähistaeva avarustega. Planetaarium võimaldab vaadata kõiki pilte, mis teleskoopidega seni kosmosest kätte saadud, ja energiakeskuse tegevdirektori Aare Baumeri sõnul võib soovi korral maanduda näiteks Marsil.
Planetaariumi läbimõõt on kümme meetrit ja sinna mahub korraga kolm inimest. Igal tööpäeval on planetaariumis kavas läbi viia kaks seanssi. Sellega kaasneb võimalus valida astronoomialoeng algkooli, põhikooli või gümnaasiumi tasemele. Laupäeviti pakutakse seansse peredele. Planetaariumi ehitust rahastas hasartmängumaksu nõukogu.
Kuigi põhiliselt käivad energiakeskuses õpilased, leiavad siit avastamisväärset ka nooremad ja vanemad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.