"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Maailmast (0)
02. märts 2009

Euroopas kaks rohelist linna

23. veebruaril krooniti Saksamaal Freiburgis Stockholm ja Hamburg esimesteks rohelisteks linnadeks Euroopas. Stockholm hoiab tiitlit 2010. aastal ja annab selle siis 2011. aastaks üle Hamburgile.
Kokku oli rohelise linna kandidaate kaheksa: Amsterdam, Bristol, Kopenhagen, Freiburg, Hamburg, Münster, Oslo ja Stockholm.

Ehituspiirkond spordiväljakuks

Kopenhageni linn ja firma Port Development on alustanud koostööd, arendamaks Ørestadi ehituspiirkonnast roheline piirkond, selle asemel et sealne maa odavalt maha müüa. Partnerlus, kus osalesid Kopenhageni linnavalitsus ja riik, sattus rahanduskriisi ajal raskustesse ja jäi 276 miljoni krooniga puudujääki. Uut rohelist ala, mis luuakse tühjadele ehitusplatsidele, hakatakse kasutama ajutiste spordi- ja vabaajaväljakutena, kuni kinnisvarahinnad taastuvad.

Madridis õitseb turism

Hoolimata Hispaaniat kõvasti räsivast kriisist on Madrid säilitanud oma populaarsuse turismilinnana. Eelmisel aastal käis seal seitse miljonit turisti ehk vaid 0,25 protsenti vähem kui 2007. aastal. See teeb Hispaania pealinna üheks menukamaks reisisihtkohaks Euroopas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.