"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Teata lõhkematerjalist! (0)
02. märts 2009

Päästeamet ja kaitsepolitsei alustavad täna, 2. märtsil kahenädalast kampaaniat «Teata lõhkematerjalist!», mille ajal palutakse inimesi anda telefonil 112 teada nende valduses olevast lõhkematerjalist.
Samuti palutakse teatada põllul, metsas, omanikuta hoones või maa-alal asuvast lõhkeainest. Lõhkematerjalile tulevad järele demineerijad, kes toimetavad selle ohutusse kohta ja teevad kahjutuks. Kampaania kehtib 16. märtsini.
Inimesi, kes omavad lõhkeainet, kuid teatavad sellest kampaania jooksul, ei karistata. Möödunud aastal toimunud kampaania käigus teatasid inimesed enda käsutuses olevast lõhkematerjalist 134 korral, päästjad korjasid kokku enam kui 60 kilo lõhkeainet, sh 300 liitrit napalmi, 83 eri  lõhkekeha, 1197 detonaatorit, 1150 meetrit detoneerivat nööri ja muid ohtlikke esemeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.