"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Voorimees tabas varga (0)
02. märts 2009

«Keegi isik, kellel ka kimp kaasas olnud, wõtnud Kaarli kiriku juurest woorimehe ja lasknud ennast Pelgulinna sõidutada. Kohale jõudes läinud ta ühte majasse sisse, kust ta natukese aja pärast kimbuta välja tulnud ja ennast Kaarli kiriku juurde tagasi sõidutada käskinud. Saanist wälja astudes öelnud ta woorimehele järgmist: «oota natukene maad eemal, ma lähen siia üte majasse sisse, kust mul raha saada on ja tulen natukese aja pärast kotiga tagasi. Siis sõidame jälle pelgulinna.»

Lugu tuli woorimehele kaunid kahtlane ette, seda enam weel, et tundmata isik joobnud olnud ja temale tee peal ka wiina pakkunud. Woorimees teatas asjast tunni peal olewale linnawahile. Peale tunniajalist ootamist ei ilmunud tundmata isik siiski ja öösel kella ühe ajal läksiwad kaks kolm linnawahti teda taga otsima. Wiimaks leitigi mees Kaarli kiriku lähedalt aiast, kus ta nokastanud olekus koti peale magama oli uinunud. Magaja wõeti ühes warastatud asjadega kinni ja toimetati pristawi juurde.»

Nii kirjutas ajaleht Wirulane 6. märtsil 1909. aastal.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.