"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linn pani töötud raudvoodeid valmistama (0)
09. märts 2009

«Metallitööliste ametiühisuse nõukogu otsustas minewal esmaspäewal kolmeliikmelist komisjoni linnawalitsusse saata, kes seal läbirääkimisi peaks pidama, et eesolewal kewadel käsilewõetawad linna wälised tööd tööta tööliste kätte antaks. Nüüd on linnaamet juba komisjonile wastu tulnud. Iga aasta peab meie linnawalitsus sõjawäe tarwis teatud arwu raudwoodeid muretsema. Nüüd antawat see umbes 90 raud-woodiga töö 500 rubla eest metallitööliste ühisuse kätte. Esialgsete wälja arwutamise järele läheb materjal 250 rubla maksma. Kuid siiski on juba metallitööliste ühisuse tööta liikmed linna käest 250 rubla eest tööd saanud.»

Nii kirjutas ajaleht Wirulane 10. märtsil 1909. aastal.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.