"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Eestlane on eestlasele hunt (0)
16. märts 2009

«Piduõhtu maksuta söögimaja heaks reedel oli osawõtmise poolest kaunis kesine, nõnda, et sissetulekust waewalt kulud kaetud saiwad. Osawõtjate seas silmasime wene ja juudi haritlasi, kes aga peaaegu täieste puudusid, need oliwad – Eesti haritlased. Nagu näha, on nüüdsel ajal wenna arm lõppenud ja kõik rahwuslus paistab tühi sõnakõlks olewat, kui puudustkannatawatest suguwendadest teadagi ei taheta. Pidu ettekanded oliwad meeldiwad, kahju ainult, et kõike seda ette ei kantud, mis programmi peal lubati.»
Nii kirjutas ajaleht Wirulane 16. märtsil 1909. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.