"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Kultuuripealinna kava sai hindajatelt kiita (0)
16. märts 2009

Euroopa 2011. aasta kultuuripealinnade projekti hindamis- ja järelevalvekomitee kiitis heaks Tallinna senised ettevalmistused tulevase kultuuripealinnana.
Samas märgiti, et on vaja kiiresti saavutada kokkulepped riigi osaluses programmi rahastamisel.
SA Tallinn 2011 juhataja Mikko Fritze sõnul on ta süda rahul, sest hoolimata nii suure asja ettevalmistamisega kaasnevatest eriarvamustest ja vaidlustest on tehtu hästi välja kukkunud. «Loodan väga, et kultuuripealinna idee ja programmi ettevalmistav sihtasutus jäetakse kõrvale poliitilisest kemplusest ja valimiskampaaniatest,» ütles Fritze. «Tegu on kogu Eesti jaoks ainukordse rahvusvahelise võimalusega, mitte loorberipärjaga mõne erakonna või poliitiku kaelas.»
Raportite põhjal annab Euroopa Komisjon kultuuripealinnadeks väljavalitud linnadele Melina Mercouri auhinda. Juhul kui linnad vastavad seatud kriteeriumidele ja võtavad arvesse neile esitatud soovitusi, premeeritakse linna kolme kuu jooksul enne kultuuripealinna-aastat 1,5 miljoni euroga. Toetuse saamine sõltub korraldajate võimest programm edukalt ellu viia.
Tallinna progressi kultuuripealinnana hinnatakse uuesti 2010. aasta kevadel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.