"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kodututele veel veerandsada öömajakohta (0)
22. märts 2009

Kuna sel talvel on lisandunud inimesi, kes vajavad kodutute öömaja, avas linn ajutised öömajakohad Männiku tee 92. Et nii kriitilise olukorra tekkimist ei osatud tänavust eelarvet tehes ette näha, kavatseb linnavalitsus öömajale raha leida reservfondist.
Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul ei kata praegune öömaja- ja varjupaigateenus öömajakohtade vajadust. «Alasi 8 öömaja ja Kopli 79 öömaja-varjupaik ei suuda mahutada kõiki abivajajaid, mistõttu hakkasime ööbijaid ajutiselt paigutama Männiku tee 92 hoonesse, kus muidu elavad vanglast vabanenud,» ütles Martinson. «Nii kriitilise olukorra tekkimist ja sotsiaalselt abitusse olukorda sattunud kodutute inimeste hulga suurenemist ei osanud linna sotsiaal- ja tervishoiuamet 2009. aasta eelarvet planeerides ette näha, mistõttu taotleme reservfondist 62 160 krooni, mis katab teenuse osutamise kulud.»
Männiku tee 92 on loodud ööbimisvõimalus 25 inimesele. Teenus on ajutine ja lõpeb 1. aprillil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.