"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Maailmast (0)
22. märts 2009

London pakub ümberõpet
Londoni linnapea kavatseb järgneval kolmel aastal luua 3000 töökohapõhist ümberõppekohta. Ümberõppevõimalust  koos töökohaga pakutakse paljudel aladel, projekt peaks tõstma töötajate oskusi ja andma tõuke pealinna majanduse arengule.
Linnapea plaan kriisiga toimetulekuks avaldati mullu detsembris ning see sisaldab eri meetmeid, mida kasutada majanduslanguse ületamiseks, sh uute töökohapõhiste õppekohtade loomine. Londoni ettevõtetel on plaanis värvata sel aastal umbes 800 töökohapõhise õppe läbinut. Samuti plaanitakse töökohapõhise õppe meetodil lähiajal välja õpetada 15 ärijuhti.

Madridis vähem tööotsijaid
Hispaania valitsuse raporti järgi on riigi pealinna Madridi viimasel ajal saabunud varasemast vähem tööotsijaid. Ülevaade, mis võtab kokku Madridi 179 immigratsiooniameti kontori andmed, seostab mujalt saabuvate tööotsijate hulga  kahanemist Hispaanias pikalt kestnud ehitusbuumi ootamatu  lõpuga eelmise aasta viimases kvartalis. Selleks ajaks oli sisserändajate osakaal jõudnud 17 protsendini Madridi rahvaarvust.

Tervisekõnnid Oxfordis
Oxfordi linnavalitsuse projekti GO Active (Get Oxfordshire Active) raames toimub jaanuarist alates kord nädalas  kesklinnas tervisekõnd. Neljapäeva keskpäeval ette võetava 40-minutilise tasuta kõnni ajal möödutakse ajaloolistest ehitistest, monumentidest ja parkidest. 2007/2008 korraldatud üleriigiline uuring näitas, et ligi 75% Oxfordi elanikest pole füüsiliselt piisavalt aktiivsed.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.