"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Muusikanädal teeb Eesti lauljast staari (0)
22. märts 2009
Muusikanädalal astub teiste seas üles Tanel padar & The Sun.

Tallinn Music Week kutsub lavale 62 Eesti paremat bändi ja tutvustab neid üle Euroopa kokku tulnud muusikaekspertidele.

Tallinn Music Week kutsub lavale 62 Eesti paremat bändi ja tutvustab neid üle Euroopa kokku tulnud muusikaekspertidele.  

Üritus toimub sihtasutuse Tallinn 2011 toel 26.–29. märtsini. Programmijuht Aivar Tõnso sõnul on tegemist üritusega, mis aitab Eesti muusikutel oma muusikat ka välismaale levitada. «Praegu teevad paljud Eestis head muusikat mugavalt oma kindlale kuulajaskonnale,» ütles Tõnso. «Muusikud pole ehk mõelnudki, kuidas välismaal läbi lüüa. Ehk on siin põhjus ka teadmatuses. See üritus aitab muusikutel oma võimalustest aimu saada.»

Eesti muusikaga saabuvad tutvuma eri riikide muusikaekspordi kontorite töötajad, mänedžerid, agendid, plaadifirmade esindajad ja kultuuripoliitika ajajad. Kutsutute hulgas on näiteks selliste Euroopa muusikafestivalide nagu London Jazz, Pori Jazz, Sziget Festival, Provinssirock, Ilosaarirock organisaatorid.

Muusikanädala peakorraldaja Helen Sildna kinnitusel tuleb kontsertidele poolsada välismaa muusikatööstuse asjatundjat. «Teeme neile siiasõidu välja, lootuses, et neile midagi silma jääb,» ütles Sildna. «Igale muusikastiilile on kutsutud oma ekspert.»

Teiste hulgas saabub muusikanädalale Taani samalaadse festivali Spot staarileidja Jesper Borup. «Enne  Tallinna üritusest teadasaamist polnud ma Eesti muusikaga eriti kursis, teadsin vaid geniaalset heliloojat Arvo Pärti,» ütles Borup. «Nüüd olen kuulanud plaadilt mitmeid kontsertidel üles astuvaid esinejaid ja mõistnud, et teil on rohkelt eri stiile ja kvaliteeti. Ootan kohtumist bändidega Music For Your Plants, Svjata Vatra, Still Haunts Me, Gjangsta, Drum Prana jt.»

Kolmel õhtul esineb kümnel laval üle kogu Tallinna 62 bändi, kes esindavad eri muusikastiile. Neist tuntumad on Tanel Padar & The Sun, pianist Rein Rannap, muusik Tiit Kikas, punkansambel Stella, Soome-Eesti elektro-pop duo Popidiot ja J.M.K.E.

Sildna sõnul polegi Eestis varem korraldatud muusikaüritust, kus korraga astub üles nii palju eri stiilide esindajaid. «See on justkui kolmepäevane Eesti muusika kiirkursus,» lisas Sildna. «Soomes ja Skandinaavias on sellise formaadiga üritusi palju.»

Tõnso sõnul toimuvad kontserdid Von Krahlis, teatris NO99, rokiklubis Tapper, Mustpeade majas. «Igale muusikastiilile on leitud sobiv kontserdipaik,» lisas ta.

Tõnso avaldas lootust, et tänavu esimest korda toimuv muusikanädal kujuneb aastaks 2011 üheks kultuuripealinna muusikaprogrammi põhisündmuseks.

Lisainfot esinejate ja kontsertide kohta leiab muusikanädala koduleheküljelt www.tallinnmusicweek.ee

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.