"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Riigilt neli korda vähem raha teedele (0)
30. märts 2009

Kui möödunud aastal kulus linnal teede korrashoiuks üle saja miljoni krooni, siis selleks aastaks on samaks otstarbeks kavandatud 85 miljoni krooni. «Kui riigi toetus pealinnale väheneb, on selge, et peame puudu jääva summa leidma teistest allikatest,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Eelmisel aastal eraldas riik teede korrashoiuks 71,7 miljonit krooni, praegu kavatsetakse pealinna teedehoiuks jätta vaid 17,9 miljonit.
Riigikogu otsustas vähendada kohalikele omavalitsustele eraldatava tulumaksu määra, seetõttu jääb linnaeelarves tänavu olemata  ligikaudu 126 miljoni krooni. Riik vähendas ka linnale mootorikütuse aktsiisist laekuvaid vahendeid.
Abilinnapea tõdes, et Tallinna teekatete lagunemist põhjustab ühelt poolt kiire külma- ja soojakraadide vaheldumine. «Kui seitse kuud aastas ehk oktoobrist aprillini võib õhutemperatuur kõikuda null kraadi ümber mitu korda päevas, siis selliste sagedaste temperatuurimuutuste tagajärjel asfaldi mikropragudes vesi jäätub ja sulab ning murendabki katet,» selgitas ta. «Teisalt kulutavad asfaltkatet ka laialt kasutatavad naastrehvid.»

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.