“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Maailmast (0)
06. aprill 2009

Helsingi ehitab 266 korterit
Helsingi linnavalitsus ehitab tänavu oma elanikele 266 üürikorterit riigiga sõlmitud lepingu alusel. Majanduslangus on suurendanud nende inimeste arvu, kes soovivad saada linnalt odava hinnaga üürikorterit. Kõik Helsingi piirkonna omavalitsused sõlmisid mullu riigiga kokkuleppe, et nad suurendavad üürikorterite ehitamist. Ühtekokku on kavas ehitada Suur-Helsingisse 2500 mõistliku hinnaga üürieluaset igal aastal.

Barcelona bussipeatused barjäärivabaks

Selle aasta lõpuks muudetakse Barcelona bussipeatused ka erivajadustega inimestele sobivaks, selleks võetakse ära kõik, mis võiks põhjustada neile raskusi peatusse tulemisel. Et projekti, mille elluviimine läheb maksma 3 740 000 eurot, saaks aasta lõpuks ellu viia, tuleb nädalas ümber teha 39 bussipeatust.
Barcelona metroos juba on 84 «barjäärivaba» peatust ehk 70% olemasolevatest.

Rooma peibutab turiste
Rooma linnavalitsus loodab 27 000 hektari suuruse maa arendamisega tõmmata ligi senisest poole rohkem turiste. Piirkond hõlmab Fiumicino ja Ostia, Appia Antica ja Aurelia piirkonda. Linnavalitsusel on plaan luua teemaparke, akvaarium, väike raudtee, golfirajad jms. Aselinnapea Mauro Cutrufo sõnul kaasatakse projekti seitsme miljardi euro ulatuses erakapitali.
Teine uus projekt kannab nime Cinecitta World in Castel Romano ja kujutab endast kino-teemaparki. Praegu arutatakse, kuhu täpselt see teemapark tulema peaks.
Arvestuste kohaselt aitab pargi väljaarendamine luua 8000 töökohta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.