"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Peatoimetaja veerg: Rahvas tahab tööd (0)
06. aprill 2009

Enamus riike kogu maailmas püüab täna iga hinna eest säilitada oma elanikele töökohti ja neid juurdegi luua.

Samuti – nende inimeste ellujäämise nimel, kes on täna tõesti töö kaotanud, suurendatakse paljudes riikides töötu abirahasid, raha maksmise perioodi või laiendatakse raha saajate ringi. Eestis on töötushüvitiste tase madalaim Euroopas. Umbes kolmandik uutest töötutest ei saa riigilt sentigi, teine kolmandik aga saab vaid tuhandekroonist töötutoetust. Seega peaks Eesti valitsus siin eriliselt pingutama ja tegema tööhõivepoliitikas suure kannapöörde.
Ent võta näpust! Seni on valitsus oma jõhkrate riigieelarve kärbetega vaid vähendanud haigusrahasid, kaotanud ära mitmeid sotsiaaltoetusi nagu näiteks ranitsatoetus, ning on täna lammutamas pensionisüsteemi.
Kohtusin hiljuti Helsingi ja Oslo linnajuhtidega, kes ütlesid, et kriisiajal püüavad nende linnad, ja muidugi riigi toel, igal juhul tööhõivet säilitada. Sealhulgas püüavad ehitada rohkem lasteaedu, remontida koole ehk teha kõike, mis annab inimestele tööd.
Ka Tallinn sai lõpuks oma abipaketi valmis. Samasuguse paketi on teinud ka näiteks London ja veel mitmed suurlinnad. 5500 töökohta ei kaota Tallinnas töötust, kuid annab siiski väga paljudele lootuse saada leib lauale ja hoida ennast tegevuses.
Seni ootame aga Toompealt suuri tegusid ja mitte vaid sõnumeid järjekordsetest lisakärbetest näiteks pere, hariduse või pensionide arvelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.