"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Linn lükkas haiglates voodipäevatasu kehtestamise idee tagasi (0)
13. aprill 2009

Tallinna linn ei toetanud voodipäevatasu kehtestamist linna haiglates, kuigi 25-kroonist tasu päeva eest võtavad juba ammu mitmed riigi hallatavad haiglad.

Et haigekassa lepingumahud on vähenenud, tegid Ida-Tallinna Keskhaigla ja Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatused ettepaneku kehtestada sarnaselt riigihaiglatega haiglates voodipäevatasu. Tasu võtta lubab ravikindlustusseadus ning seda rakendavad esimese kümne päeva ulatuses Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikum alates 2003. aastast.
«Mingil juhul ei tohi praegusel raskel ajal vähendada arstiabi kättesaadavust,» ütles linnapea Edgar Savisaar. «Majanduslangusega kaasnev vaesus on isegi suur terviserisk ning pole mõeldav, et inimesed ei pääse rahapuudusel ravile ja võivad oma elu ohtu seada.»
Linnavalitsus otsustas jätta haiglate ettepaneku toetuseta ja soovitas leida kokkuhoiuvõimalused haiglate sisemiste ressursside arvelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.