"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Maailmast (0)
13. aprill 2009

Soome plaanib tõsta kinnisvaramaksu
Soome valitsus plaanib tõsta kinnisvaramaksu, et kohalikud omavalitsused tuleksid kriisiajal paremini toime. Soomes läheb kinnisvaramaks kohalike omavalitsuste eelarvesse, tänavu laekub seda aga varasemast vähem, kuigi just kriisiajal tuleb linnadel ja valdadel osutada inimestele sotsiaalabi ja tagada teenused. Samuti koostab valitsus plaani, kuidas aidata eriti suurtes raskustes olevaid omavalitsusi.

Iiri peatas teetööd
Iiri valitsus külmutas peaaegu kogu teetöödele plaanitud raha kuni järgnevate korraldusteni, lootes niiviisi säästa miljardeid eurosid. Kärbe puudutab 78 olulisemat teeprojekti, millest 55 loetakse riiklikeks esmajärgulisteks teedeks ja 23 riiklikeks teise järgu teedeks. Nüüdsest vaadatakse iga projekt eraldi läbi.
Teedeehitajad pole otsusega rahul, väites, et iga 100 miljonit eurot, mis on investeeritud infrastruktuuri, loob 1000 töökohta ning riigile tuleb sellest tagasi 50 miljonit riigimaksudeks.

Metsloomadele oma tee

Brandenburg loob turvalise liikumiskoridori huntidele ja põtradele, kes liiguvad Poola ja Saksa metsade ja loodusreservaatide vahet.
200 km pikkuses koridoris on ehitatud sillad üle Berliini kiirteede, mis tagavad rändavatele metsloomadele turvalisuse. Pärast Berliini müüri langemist on metsloomade populatsioon selles piirkonnas jõudsalt kasvanud. Hundid ja põdrad on olnud alates Saksamaa taasühinemisest kaitse all, nüüd elab Brandenburgi ja Saksimaa metsades ligikaudu 40 hunti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.