"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Terviseprobleem puudub vaid kolmandikul lastest (0)
13. aprill 2009

Vaid kolmandikul õpilastest puuduvad täielikult terviseprobleemid, seetõttu soovib Tallinn kooliarstid säilitada, kuigi valitsuse reform peaks need kaotama.

Tallinna õpilased pöörduvad oma muredega koolitervishoiutöötajate poole keskmiselt 1,6 korda aastas. Ennetavast uuringust selgus, et vaid 36,4% õpilastest puudusid terviseprobleemid, seega on koolitervishoiutöötajatel koolis täita oluline roll.
Samas peaks sotsiaalministeeriumi ja haigekassa kavandatav koolitervishoiureform kaotama kooliarsti ametikohad.
Abilinnapea Merike Martinson on pediaatrina seda meelt, et koolitervishoiutöötajate roll on meie õpilaste üha halvenevate tervisenäitajate tingimustes ülioluline. «Kooliarst on koolilapsele palju lähemal kui perearst ning näeb lapse tervisehäireid varem,» ütles Martinson. «Seetõttu on Tallinn püüdnud igati toetada kooliarstide tegevust, ning mullu lõime uuesti kooliarstide kohad kahes erivajadusega laste koolis, Õismäe koolis ja 1. internaatkoolis.“
Kui Eestis on keskmiselt 6000 õpilast ühe arsti kohta, siis Tallinnas on vastav arv 3500, kuna Tallinn toetab kooliarstide tegevust 1,2 miljoni krooniga.
Eelmisel aastal oli Tallinna 82 koolis 23 arsti ja 74 õde. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.