"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Suvine sõidugraafik tihendab bussiliiklust randadesse (0)
20. aprill 2009
Tallinna randadega seotud liinidele pannakse suvel busse juurde.

Suvine sõidugraafik suurendab busside liikumist kohtades, kus sel ajal rohkem inimesi koguneb.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul tugineb maist algav üleminek ühisveonduse suvisele ajakavale eelmise aasta suvel tehtud sõitjate loendusandmetele. Linna transpordiamet jälgib pidevalt eri liinide koormust.

Abilinnapea Jaanus Mutli lükkas ümber ajakirjanduses levima hakanud info, nagu vähendataks ühistranspordi veomahtu neljandiku võrra. Tema sõnul vähendatakse ühistransporti mitte neljandiku võrra, vaid ainult 4-5 protsenti. «See on aga tavapärane asjade käik, mis arvestab sõidunõudlust. Igal kevadel minnakse üle suvistele sõidugraafikutele, sel aastal tehakse seda osaliselt 1. maist ja osaliselt 1. juunist. Igal suvel on ühistransporti hõredamalt kasutatud, sest inimesed sõidavad vähem ja on puhkustel, lapsed aga maal. Tallinna randadega seotud liinidele pannakse suvel hoopis busse juurde. Ühistranspordi mõningane vähendamine toimub samas suurusjärgus nagu see oli ka eelmistel suvedel ja keegi ei pahandanud selle üle,» rääkis Mutli.

Abilinnapea kinnitusel pole lihtsalt võimalik neljandikku ühissõidukeid liinilt ära võtta. «Raskel ajal pole ühisveondus küll koht, mille kallale peaks minema,» lisas ta.

Küll võib ühistranspordi ümberkorraldusena märkida seda, et 1. juunist langevad ekspressbusside piletihinnad veerandi võrra. See peaks inimesed tavabussidest rohkem ekspressbussidesse tooma. Praegu sõidavad paljud sellised bussid pooltühjalt ning see on ebaökonoomne.

Mutli lisas, et tõenäoliselt veel aprillis heakskiidu saav linna lisaeelarve, mis peab tänavusi kulutusi umbes 800 miljoni krooni võrra vähendama, ei näe ette ühisveonduselt raha äravõtmist. Linnavalitsus ei ole tema sõnul teinud ka ühtegi plaani, kui palju peaks trammide, trollide ja busside sõidugraafikute suvine hõrendamine kokkuhoidu andma.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.