"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Korrumpeerunuimaks peavad eestlased riigi institutsioone (0)
26. aprill 2009

Nii eestlased kui ka Euroopa Liidu elanikud peavad riiklikke institutsioone palju korrupmeerunumaks kui kohalikku võimu.

Keskmiselt on viimase vastava eurobaromeetri küsitluse kohaselt eurooplaste arvates korruptsioon kõige laialdasem riigi tasandi poliitikute seas (nii arvab 46% eurooplastest). Samal seisukohal on eestlased, kes peavad riigi poliitikuid ja muid riiklikke institutsioone korrumpeerunumaks kui kohalikke ja piirkondlikku võimu.
Uuringus osalenutelt esitati ka küsimus: «Kas viimase 12 kuu jooksul on keegi küsinud või vihjanud, et te peaksite maksma altkäemaksu mingi teenuse saamiseks?».
Eesti on selles küsimuses isegi Euroopa keskmisest paremas seisus (Euroopas keskmiselt on altkäemaksuga kokku puutunud 11%, meil 7% inimestest). Kõige vähem on inimeste käest altkäemaksu küsitud Taanis, Rootsis ja Luksemburgis, kõige rohkem Rumeenias, Leedus ja Slovakkias.
Euroopas keskmiselt on altkäemaksu küsinud/vastu võtnud teiste rühmadega võrreldes rohkem tervishoiutöötajad ning politseinikud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.