“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Teadlased uurivad kesklinna kiirusepiirangu mõju (0)
26. aprill 2009

Kesklinna valitsuse tellimusel uurivad OÜ Stratum ja teadlased, kuidas mõjub liiklusele sõidukite kiiruse piiramine kesklinnas 40 km/h.

«Uuringu käigus kasutatakse usaldusväärseid uurimismeetodeid Stockholmi, Müncheni, Helsinki kogemustele toetudes,» ütles Kesklinna vanem Marek Jürgenson. «Järelduste tegemisel arvestame aga Tallinna liiklusmudelit, mida inseneribüroo Stratum on arendanud juba enam kui kümmekond aastat ja mida kasutatakse pidevalt eri liikluslahenduste mõju hindamisel.»
Linn otsustab üldise kiirusepiirangu langetamise pärast teadlaste soovitustega tutvumist.
Maanteeameti liiklusõnnetuste viimaste aastate statistika näitab, et linnaliiklus on jalakäijatele ohtlikumaks muutunud. Samas on teadlased seni Euroopa linnaliiklust uurides tähendanud, et liikluse piirkiiruse vähendamine ei suurenda ummikuid ja keskkonnasaastet ega pikenda läbitavale teele kulutavat aega, küll aga rahustab ning muudab sujuvamaks kogu liikluspildi.
Uurimistöö valmib tänavu augustis ja selle maksumus on pisut vähem kui 95 000 krooni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.