"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Vabaduse väljak sai katuse alla (0)
26. aprill 2009

Vabaduse väljaku ehitajad said platsile nö katuse peale ja pidasid pidulikult sarikapidu.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on Vabaduse väljaku ehitamine olnud kui pikk ja raske maraton. «Töödega ollakse graafikus ja väljak valmib tähtajaks ilma paanilise lõpuspurdita,» ütles Savisaar. «Maraton algas juba eelmise sajandi algusaastatel. Sellele piirkonnale on korraldatud mitmeid konkursse ja ideekavandite võistlusi. Ehitajatele tahan aga öelda, et töö on tehtud hästi ja võib kindel olla, et ehitus lõpeb 20. augustil.»
Vabaduse väljakut ehitava AS Oma Ehitaja juhatuse esimees Kaido Fridolin tänas Savisaart kiidusõnade eest. «Tõepoolest, tööde lõpp pole enam kaugel,» nentis ta. «Võib-olla on asi selles, et ei teagi teist kohta, kus järelevalve oleks olnud nii tugev. Kogu töö käis ju rahva silme all. Hea on kuulda, et tellija ehk siis linn on tehtuga rahul.»
Savisaare sõnul loodab linn, et Vabaduse väljakul saavad alguse mitmed traditsioonid. «Vabadussõja võidusamba juurde tullakse kindlasti tähistama Vabadussõja ajaloo tähtsamaid mälestuspäevi,» rääkis ta. «Aga miks mitte tulla siia väljakule muudelgi tähtpäevadel. Ka pulmaautosid võiksime lubada tuututades ümber platsi sõitma.»
Harjumäest, mis oli kunagi heliplaadihuviliste kokkusaamispaik, võiks aga linnapea arvates saada omamoodi vaba mikrofoniga paik ehk Hyde Park.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.