"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lauluväljakul näeb Siberi maalikunstnike loomingut (0)
04. mai 2009

12. maini on lauluväljaku sammassaalis avatud maalinäitus, kus esindatud kolme väga omanäolise Siberi kunstniku – Vissarioni, Nikolai Oništšenko ja Igor Gontšarovi – looming.
Kõik nad elavad Siberis Krasnojarski krai lõunaosas, Sajaanide eelmäestikus ökokogukonnas Tiberkul. Selle kogukonna asukaid iseloomustab tahe elada loodusega kooskõlas, tegelda loominguga ja kasvatada lapsi loomulikes tingimustes. Loominguline avanemine, eneseleidmine ja puhta looduse kordumatu värvinauding on erilise soojusega talletunud ka meistrite loomingus.
Igor Gontšarovi ja Vissarioni maale on hinnatud peapreemiaga rahvusvahelisel maalinäitusel Moskvas,  Tallinnast suundub näitus edasi Minskisse. Varem on Siberi kunstnikud külastanud Eestit 2008. aasta sügisel, mil osaleti palju tähelepanu pälvinud Von Krahli Akadeemia ürituste sarjas «Kas on elu pärast kapitalismi?». Tasuta näitus lauluväljakul on avatud tööpäeviti kl 12-20, puhkepäeviti kl 10-20. 7. ja 8. mail on maalinäitus suletud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.